Snel naar recept
Van de zoete Spaanse specialiteit Churros maak je eenvoudig een heerlijke hartige snack. Maak het helemaal af met pittige La Brava saus.
Hartige churros met Allioli
Ingrediënten
- 225 ml water
- 45 g boter
- 120 g bloem
- 60 g maïsmeel
- 2 eieren
- 2 el geraspte belegen kaas
- 2 rode chilipepers
- frituurolie
- zout
Instructies
- Meng water, boter en zout in een pan. Verwarm tot de boter smelt.
- Roer de bloem en het maïsmeel erdoor met een garde. Ga door tot er een deegbal vormt.
- Haal de pan van het vuur en laat het deeg een beetje afkoelen.
- Hak rode pepers zonder zaadjes fijn.
- Voeg de eieren één voor één toe met kaas en de rode peper.
- Klop krachtig tot het mengsel glad en dik is.
- Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormige spuitmond.
- Spuit het deeg in reepjes van 25 cm direct in de verhitte olie.
- Frituur het deeg tot ze goudbruin zijn (circa 3 min).
- Leg de Churros even op keukenpapier en serveer met allioli!