Snel naar recept
Een vegan tosti is net zo lekker (misschien wel lekkerder) als een tosti hoe we hem allemaal kennen: met ham en kaas. Deze maak je af met vegan allioli en je hebt een heerlijke Spaanse lunch.
Vegan tosti met vegan allioli
Ingrediënten
- 4 dikke sneetjes brood
- 4 plakjes vegan kaas
- 10 cherry tomaatjes
- 1 el oregano
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- plantaardige boter
Instructies
- Verwarm de plantaardige boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Snipper de rode ui fijn en snijd de tomaatjes doormidden.
- Beleg twee sneetjes brood met vegan kaas, de versnipperde ui en de gehalveerde cherry tomaatjes. Voeg vervolgens oregano toe en peper en zout naar smaak.
- Leg de onbelegde sneetjes brood op de belegde sneetjes brood. Besmeer de bovenkant met vegan boter.
- Leg de tosti met de beboterde kant in de koekenpan en smeer dan ook boter op de onderkant van de tosti. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Bak beide kanten totdat het mooi goudbruin is.
- Als de tosti goudbruin is, haal je hem uit de pan. Besmeer beide kanten van de tosti nu met een knoflookteentje.
- Serveer de tosti met allioli.