Het verhaal achter Choví

Opgericht als klein familiebedrijf in Benifaió (Valencia) in 1950, begon Choví als een kleine supermarkt met de verkoop van kabeljauw en gehaktballetjes met allioli-saus. Broers Vicente, Francisco en Encarna zagen dat de vraag naar deze saus steeds groter werd en stopten daarom met de verkoop van de kabeljauw en de gehaktballetjes.

Met de hand gemaakt en verpakt, werden de eerste sauzen in de omringende dorpjes en steden verkocht. In 1953 kwam de volgende grote stap, toen de broers Choví als bedrijf registreerden.

Toch duurde het nog ruim 20 jaar tot Choví haar eigen trademark kreeg, waarna het bedrijf in een stroomversnelling kwam. Automatische verpakking, nieuwe markten en een steeds groter wordende naam! Bijna 70 jaar later is Choví wereldwijd bekend met haar toonaangevende producten.

Hoofdproduct is de de welbekende ALLIOLI. ‘All i oli’ staat voor ‘knoflook en olie’. Hiermee heb je de belangrijkste ingrediënten van deze romige mediterrane saus te pakken. De allioli van Chovi wordt gemaakt van plantaardige olie en Spaanse paarse knoflook uit de streek Las Pedroñeras. Nadat de tenen knoflook in een vijzel tot een dikke crème zijn gewreven, wordt de olie toegevoegd. Ei, zout en een vleugje citroen maken de typische Spaanse knoflooksaus daarna af. De Spaanse allioli, met z’n uitgesproken knoflooksmaak, is heerlijk op brood, (gepofte) aardappel en bij vlees en vis. Ook verkrijgbaar in een pittige variant: Chovi Salsa La Brava.

Naast de Allioli, die verkrijgbaar is in meerdere variaties en verpakkingen, biedt Chovi een breed assortiment tafelsauzen in handige top down knijplessen of in glas.

Het Choví assortiment wordt wereldwijd momenteel in meer dan twintig landen aangeboden.