Zalm gemarineerd in limoen met parels van allioli en romige avocado

Voor 8 personen. Bereiding: 30 minuten. Koken: 0 minuten.

ingrediënten voor de gemarineerde zalm

  • 480 g verse zalm zonder vel
  • 2 limoenen
  • een theelepel roze peperkorrels
  • 8 blaadjes munt
  • 200 g extra vierge olijfolie

ingrediënten voor de parels van allioli

  • 50 g allioli Choví
  • 100 g melk
  • zout
  • 3 strengen saffraan
  • 2 g agar-agar poeder
  • 1 l zonnebloemolie

ingrediënten voor de romige avocado’s

  • 2 avocado’s
  • 1/2 limoen
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zout

overige ingrediënten

  • knoppen van verse munt
  • zout vlokken
  • fijne rasp van limoen
  • gehakte roze peper

gebruiksvoorwerpen

  • spuitje
  • spuitzak

bereiding

1. Koel de zonnebloemolie in de koelkast.
2. Maak de marinade door de olijfolie te mengen met het limoensap, de schil van een limoen, de roze peperkorrels en de muntblaadjes.
3. Snij de zalm in blokjes van 15-20 g en leg deze in de marinade. Laat de marinade intrekken (20-30 min).
4. Maak de parels van allioli door de melk te mengen met de allioli en deze daarna te mengen in een steelpan met behulp van een garde. Voeg de saffraan en zout toe en verwarm dit als geheel.
5. Giet de zonnebloemolie in een hoge en smalle schaal.
6. Vul het spuitje met de crème van allioli en saffraan en druppel vervolgens één voor één druppeltjes in de koude olie.
7. Zeef de parels en bewaar ze gekoeld in een bakje met een scheutje olie zonder ze te stapelen.
8. Maal de geschilde avocado zonder pit fijn met het sap van de limoen, zout en olijfolie om zo een romige avocado puree te maken. Doe dit in een spuitzak.
9. Opdienen: plaats in het midden van de schaal 3 stukjes zalm, daarop de parels. Maak een paar romige avocado puree toefjes en decoreer het eten met munt. Rasp een beetje limoen schil en bestrooi het met peper en olie.