Salade met pinda-coca

Voor 8 personen. Bereiding 30 minuten. Koken 30 minuten.

ingrediënten voor de salade

  • 7 aardappelen
  • 4 wortels
  • 1 blikje tonijn
  • 3 hardgekookte eieren
  • 1 kleine rode paprika geroosterd
  • 50 g ingelegde augurken
  • 200 g Choví allioli
  • extra vierge olijfolie
  • zout

ingrediënten voor de pinda-coca

  • 150 g gefrituurde pinda's
  • 100 ml water
  • 80 ml olijfolie
  • 250 g bloem

bereiding

1. Kook hele aardappelen met water en zout. Voeg als ze half gaar zijn de hele geschrapte wortels toe. Prik met een mes en als ze zacht zijn zet dan het vuur uit. Laat ze afkoelen.
2. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de wortel. Doe alles in een kom en voeg de gehakte augurken, de rode paprika in blokjes en het gehakte ei toe. Voeg de fijngemaakte tonijn toe. Breng op smaak en meng met de allioli. Laat het vervolgens staan.
3. Maak de pinda coca door aan dit mengsel het zout en de bloem beetje bij beetje toe te voegen. Voeg dan ook de pinda’s toe en kneed dit tot je een homogene massa krijgt.
4. Laat dit 10 minuten staan en maak daarna balletjes.
5. Verwarm de oven voor op 180ºC.
6. Druk de balletjes met je hand plat op een bakplaat met bakpapier.
7. Bak ongeveer 15 minuten goudbruin. Snijd de coca’s in stukjes voor het opdienen.
8. Opdienen: Doe de salade en de coca in een kom, bestrooi met extra vierge olijfolie.