Octopus en geglaceerde pompoen met soja en sesam allioli

Voor 8 personen. Bereiding 10 minuten. Koken 20 minuten.

ingrediënten

  • 500 g gekookte octopus
  • 500 g gepelde pompoen
  • extra vierge olijfolie
  • zout
  • 1 tak citroentijm
  • 5 teentjes knoflook

ingrediënten voor de soja en sesam allioli

  • 200 g Choví allioli
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel sesamolie
  • bloemen en kiemgroenten om te versieren

gebruiksvoorwerpen

  • vlam
  • fles

bereiding

1. Snijd de pompoen in blokjes van 3 x 3 cm en plaats deze in een pan. Bedek de pompoen met de olie en voeg de citroentijm tak en de geplette knoflookteentjes toe.
2. Zet op laag vuur en confijt tot de pompoen gaar is.
3. Snijd de octopus in stukjes van dezelfde grootte als de pompoen. De uiteinden van de staarten gebruiken wij niet. We moeten rekenen op 24 stukjes (3 spiesen per persoon).
4. Maak de soja en sesam allioli door alle ingrediënten te mengen en doe dit in het flesje
5. Opdienen: verwarm de octopus in dezelfde olie die wij voor de pompoen hebben gebruikt. Rijg de octopus spiesen om en om met een stukje pompoen. Leg de spies in het midden van de schaal en breng het op smaak met zout. Breng met een flesje twee toefjes van de allioli van soja en sesam aan op de inktvis en de pompoen. Rooster deze met de vlam.
Je kunt ook de spiesen van tevoren bereiden en ze in de oven verwarmen en op het moment van serveren de spiesen boven de vlam roosteren en de allioli toevoegen.