Snel naar recept
Maak nu eenvoudig je eigen naan of flatbread. Dit kruidige en luchtige alternatief voor pita’s is heerlijk als bijgerecht of lunch met onze Allioli.
Naan
Ingrediënten
- 385 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 2 theelepels gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 125 ml water
- 80 ml yoghurt
- 60 ml olijfolie
- 1 ei
Instructies
- Meng in een kom het gist, suiker en water tot het gist is opgelost. Laat eventjes staan, totdat er belletjes ontstaan.
- Roer daarna de olijfolie, yoghurt en het ei er doorheen.
- Meng 128 gram bloem met het zout in een grote kom en mix het met de rest.
- Leg het ontstane deeg op een met bloem bestoven aanrechtblad.
- Voeg steeds een beetje bloem toe gedurende het 3 minuten kneden van het deeg. Doseer je bloem, zodat het deeg niet taai is maar ook niet plakt.
- Laat het deeg in een bol 1 uur rijzen onder huishoudfolie op een warme plek.
- Verdeel het deeg in 8 stukken. Bestuif je aanrechtblad met bloem en rol elk stukje deeg uit tot een naanbrood.
- Verhit een koekenpan met een dikke bodem op medium vuur.
- Bak de broden één voor één aan beide kanten. Zodra er luchtbellen ontstaan, draai je de naan om.
- Bestrijk het brood voor het serveren met Allioli. Liefhebbers strooien er peterselie of koriander op