Miniburger van inktvis met brood van zijn inkt en tartaarsaus van allioli

Voor 8 personen. Bereiding 30 minuten. Koken 20 minuten.

ingrediënten voor het inktbrood

  • 300 g bloem (of 150 g fijne bloem + 150 g grove bloem)
  • 25 g suiker
  • 7,5 g zout
  • 60 g eieren
  • 60 g melk
  • 50 g boter
  • 25 g gist
  • 2 zakjes inktvis inkt
  • sesamzaad

ingrediënten voor de inktvisburger

  • 250 g schone inktvis
  • 100 g gebakken fijngesneden ui
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • zout
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • witte peper

ingrediënten voor de tartaarsaus van allioli

  • 150 g Choví allioli
  • 30 g kappertjes en augurken
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 30 g gehakte ui
  • 8 plakjes tomaat rucola
  • 2 plakjes Chedar-kaas

bereiding

1. Verwarm de melk een beetje voor (lauw warm) om het deeg voor te bereiden. Los de gist op in de melk.
2. Smelt het boter 40 s in de magnetron.
3. Klop de eieren samen met suiker, boter, zout en inkt.
4. Voeg de bloem toe en kneed tot een homogene en gladde massa is verkregen.
5. Laat het deeg 10 min rusten. Maak stukjes van 35 g en maak daar balletjes van en laat ze vervolgens nog een keer 10 min rusten.
6. Leg de balletjes op bakplaten met bakpapier gisten bij 40 ºC en 60% vochtigheid totdat het volume verdubbelt. Als we geen speciale apparatuur hiervoor hebben, kunnen we ze op kamertemperatuur laten staan.
7. Bestrijk de balletjes met ei en laat er wat sesamzaad op vallen. Bak in de oven gedurende 18 minuten op een temperatuur van 200 ° C (ongeveer).
8. Maak de inktvisburgers door de inktvis fijn te malen en te mengen met de rest van de ingrediënten.
9. Maak de saus door de augurken, kappertjes, peterselie en uien te hakken en te mengen met de allioli en mosterd.
10. Opdienen: snij de broodjes. Plaats in het midden van het brood een theelepel van tartaarsaus van allioli, en leg daarop wat rucola. Rooster de hamburgers op de hete grillplaat met een beetje olie. Leg de geroosterde burger en de kaas op de rucola en bedek met het brood.