Kabeljauw confit met geroosterd paprika en allioli schuim

Voor 8 personen. Bereiding 20 minuten. Koken: 15 minuten.

ingrediënten voor allioli schuim

  • 250 g Choví allioli
  • 150 g vloeibare ongeklopte slagroom
  • zout

ingrediënten voor kabeljauw

  • 8 mooie stukken ongezouten kabeljauw van 100 g
  • olijfolie
  • 2 rode paprika's
  • gerookte paprika poeder
  • bieslook

bereiding

1. Meng de allioli met de opgeklopte slagroom om zo schuim te maken. Voeg zonodig zout toe voor de smaak.
2. Zeef en giet dit mengels in een sifon van 1/2 l. Sluit de sifon en schud het door elkaar. Bewaar het geheel in de koelkast.
3. Rooster de paprika boven een vlam van het gasfornuis, draai het rond totdat het overal zwart lijkt. Laat de paprika’s afkoelen, verwijder de zaden en wikkel de paprika’s in folie.
4. Snijd de paprika in dunne reepjes en breng het op smaak met extra olijfolie en zout.
5. Om de kabeljauw te konfijten, doe je de olie in een pan en verwarm je dit zonder te bakken. Leg de kabeljauw met de huid naar boven in de pan. Bedek de vis met olijfolie om het zacht te houden. Zorg dat het nooit aan de kook komt (65º-80ºC). Konfijt dit gedurende 15 minuten. (Als de kabeljauwfilet wat dikker is, zal dit meer tijd in beslag nemen. Indien deze dunner zijn zal dit minder tijd in beslag nemen.
6. Opdienen: verwarm de paprika in de magnetron en plaats 2 of 3 eetlepels in het midden van de schaal. Laat de kabeljauw uitlekken en plaats de kabeljauwfilet op de paprika, met de huid naar boven toe. Schud de sifon en spuit het schuim op de kabeljauw. Strooi een deel van de gerookte paprika poeder met een zeef over het schuim. Garneer het geheel met bieslook.