Gestoomde aardappelen met zwarte knoflookallioli

Voor 8 personen. Bereiding 10 minuten. Koken 7 minuten..

ingrediënten

  • 8 kleine aardappelen
  • 200 g Choví allioli
  • 1 kop zwarte knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • gerookte paprikapoeder
  • zout

bereiding

1. Doe de gewassen aardappelen in een kom die geschikt is voor de magnetron.
2. Bedek met folie en kook in de magnetron op maximaal vermogen gedurende ongeveer 7 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappelen).
3. Sla de geschilde zwarte teentjes knoflook plat en fijn en meng deze met de de allioli. Doe ze daarna in een knijpflesje.
4. Maak een snede in de aardappel en open de aardappel door er aan het uiteinde in te knijpen met de vingers. Breng op smaak en voeg de saus er aan toe.
5. Bestrooi met gerookte paprikapoeder en olijfolie.