Gerookte kip toast met tomaat en honing allioli

Voor 8 personen. Bereiding 10 minuten. Kooktijd 6 minuten.

ingrediënten

  • 8 sneetjes brood met zaden
  • 1 scharrelkipfilet
  • gerookt zout
  • een eetlepel curry
  • 2 tomaten
  • zout
  • extra vierge olijfolie
  • 200 g Choví allioli
  • 2 eetlepels honing
  • kiemgroenten
  • eetbare bloemen of aromatische bladeren om te versieren.

bereiding

1. Voordat je de kipfilet gaat koken, doe je het eerst in een kom en breng je het op smaak met zout, curry en een beetje olijfolie. Bedek het met folie en kook het gedurende 6 minuten op maximale stand (de tijd varieert afhankelijk van de grootte van de kipfilet).
2. Laat de kipfilet afkoelen voordat je het gaat snijden.
3. Snijd het brood in plakjes en toast het in de grill van de oven, zorg ervoor dat het niet gaat branden. Rooster het brood aan beide kanten.
4. Snijd de tomaat in dunne plakjes.
5. Meng de allioli met de honing.
6. Snij de kipfilet in hele dunne plakjes.
7. Opdienen: zet de grill aan. Leg de sneetjes brood op een bakplaat, daarop de tomaat, op de tomaat een beetje zout en olijfolie en hierop de plakjes kip. Bedek tenslotte met een eetlepel honing-allioli en laat het een paar seconden onder de grill roosteren. Zorg ervoor dat de randen niet verbranden.