Allioli-cake met zoete aardappel en worst van Burgos

Voor 8 personen. Bereiding: 15 minuten. Koken: 25-30 minuten.

ingrediënten voor de cake

  • 4 eieren
  • 300 g bloem
  • 300 g Choví aioli
  • 250 g melk
  • gehakte peterselie (optioneel)
  • 10 g poedervormige gist
  • 1 theelepel zout

ingrediënten voor de worst

  • 1 worst
  • 200 g zoete aardappelpuree
  • kiemgroenten (bijv. alfalfa) om het mee te versieren

bereiding

1. Maak de cake door Choví aioli te mengen met melk, peterselie en een snufje zout.
2. Voeg de dooiers (zonder het eiwit), het meel, de gist en het zout toe en zeef alles. Meng alles goed door elkaar.
3. Klop de eiwitten stijf en voeg de room toe totdat er een sponsachtige massa ontstaat.
4. Vet de rechthoekige cake vorm in met boter en leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm.
5. Giet het deeg in de vorm en plaats het in de voorverwarmde oven op 180 ° C gedurende ongeveer 25-30 minuten.
6. Laat de cake afkoelen en haal het uit de vorm. Snijd de cake in plakjes van 10 x 4 cm. Snijd de worst in dezelfde grootte.
7. Doe de zoete aardappelpuree in een spuitzak.
8. Opdienen: verwarm de bloedworst op een bakplaat of in de pan of oven. Spuit de zoete aardappelpuree op de cake, met daarop de hete bloedworst. Versier het met een paar toefjes van de zoete aardappelpuree en de kiemgroenten.